Go to the top

O schimbare de paradigmă

luni, 25 octombrie 2021
O schimbare de paradigmă

Întregul meu demers politic a început acum 4 ani, având în spate puternica motivație pentru binele si viitorul copiilor mei în primul rând, apoi al celor din jurul meu. 

Un an și jumătate i-am petrecut in stradă, vorbind cu oamenii de rând din toate categoriile sociale,  și alți doi ani și jumătate în partid. Ambele medii, atat strada cat si partidul, m-au determinat și mai mult să cred ca oamenii doresc în mod fundamental binele, doar că uneori este mai dificil sa il vedem in jur. Și doar acțiunile concrete născute din gândire sănătoasa, morală si corectă față de tine însuți și față de cei din jur pot schimba asta.

”Organizatia m-a determinat să muncesc și mai mult, să învăț și mai mult și am ales să fiu de folos acolo unde e nevoie, in ECHIPĂ. M-a disciplinat, m-a organizat si m-a învățat că înțelegerea și încrederea ne pot determina să lucrăm împreună, chiar dacă suntem diferiți.”

Astfel, faptul că pasiunea pe care o am pentru oameni si binele lor, atributele mele de mediator și negociator, încrederea pe care o inspir    m-au determinat să fac următorul pas. Acela de a reprezenta echipa dintr-o poziție care poate crea punți de dialog între administrația locală și instituțiile centrale, poate coagula echipe si mai ales poate crește și alți politicieni pe fundamentul corectitudinii, moralei și spiritului civic. Doar astfel putem schimba percepția cetățenilor asupra mediului politic și al politicianului in general. Iar acest lucru s-a vazut deja la ultimele alegeri. Cetățenii răspund la această schimbare de percepție și de gândire, realizată mai ales prin puterea exemplului personal.

Am convingerea puternică și aș vrea să mi-o exprim aici că reprezentarea cetatenilor si echipei din care faci parte se poate face doar ținând contact strâns cu realitatea, când asculți și alegi să reprezinți cetațenii și nu diverse interese. Mă aliniez întru totul la filozofia si ideologia organizației din care fac parte si cred cu tărie că aportul meu va fi și mai semnificativ de acum inainte.

Paradigma politică se schimbă și trebuie să se schimbe!

Eu am ințeles acest lucru si consider că un reprezentant trebuie să fie un leader autentic: să asculte proactiv, să aibă continuu curiozitatea sinceră de a afla ce se întămplă in jurul lui, să își susțină echipa si oamenii de lângă el, să le inspire și acorde încredere, să nu își asume credite nemeritate și mai ales să aibă continuu în minte că nimic nu se poate realiza decât în echipă, iar rezultatele reflectă întotdeauna o sinergie colectivă și un efort comun.

Din marile problematici ale țării, știu că nu se pot rezolva toate odată, dar există anumite aspecte specifice cu privire la care știu că pot să mă implic în mod activ: 

 

1. Dezvoltarea zonelor defavorizate, pentru că o țară fără o bază solidă nu poate genera și susține o economie sustenabilă.

2. Subvenții agricole echitabile, aliniate celor din alte state U.E, pentru că agricultura este unul din motoarele de bază ale activității economice generatoare de PIB, iar România are toate resursele necesare dezvoltării agricole.

3. Educatie în mediul rural, pentru că fără educație și conștientizarea rolului social la țară migrația către oraș va depopula zona rurală și va dezechilibra demografic România.

4. Reîntoarcerea diasporei în țara, iar un program bine pus la punct ar putea aduce țării un aport masiv de know-how din Vest și un aflux financiar care să relanseze activitatea economică.

5. Mobilizarea cetățenilor pentru o administrare participativă pe plan local, adoptarea unor modele viabile existente si constientizarea faptului că implicarea activă a comunităților  poate fi cheia spre dezideratele pe care le promovează și susține politica unei Europe unite. 

Acestea sunt unele puncte de plecare, sunt pilonii pe care consider eu că îi pot promova si cu care pot să aduc un plus valoare ca si reprezentant al societații din care fac parte. Garanția unui viitor de succes este reprezentată de asumarea unor principii sincere, de curaj si implicare.

Voteaza Sebastian Cernic Parlamentar!

 

 

Implică-te alături de noi și participă la schimbarea în bine a României. Înscriere