Go to the top

Pentru un Bacău reformat

luni, 25 octombrie 2021
Pentru un Bacău reformat

După 30 ani de la Revoluție, județul Bacău este un județ al contrastelor, cu decalaje economice, sociale și culturale mari de la o localitate la alta, de la o zonă la alta. Un județ care până acum a avut o administrație ineficientă și politizată care nu a reușit decât performanța de a face promisiuni cât mai îndrăznete și de a realiza numai proiecte de calitate îndoielnică, și la suprapreț. Toate acestea în condițiile în care, din 2000, administrațiile publice  au beneficiat de sprijin tehnic și financiar consistent pentru a reduce decalajele de dezvoltare, pentru a crește capacitatea administrației publice pentru a livra servicii de calitate pentru cetăteni și pentru alinierea la standardele de viată comune ale Uniunii Europene.

Rezultatele le vedem și resimțim cu toții: infrastructură nesatisfăcătoare, accesul dificil la oportunităti de dezvoltare afaceri și la locuri de muncă decente, mai aproape de casă, transport public insuficient și de slabă calitate, criza de spatii verzi, spații de joacă, recreere și mișcare, aer și ape poluate, lipsă de transparentă institutională, un sistem școlar deficitar, lipsa echipărilor edilitare, costul ridicat al vieții, servicii de sănătate inaccesibile, lipsa spatiilor publice pentru agrement, relaxare și socializare în localitătile de domiciliu.

Bacăul are nevoie de o schimbare. Cu ajutorul dumneavoastră, îmi propun aduc acea schimbare. Iată ce va include programul meu politic:

  1. 25% pentru Moldova. Asta înseamnă că cel puțin un sfert din banii alocați infrastructurii să vină în Moldova.
  2. Fără baroni în funcții publice. Împreună încheiem una dintre cele mai negre perioade din istoria României, epoca baronilor locali.
  3. Zero taxe pe salariul minim. Vom elimina pentru toți românii care câștigă salariul minim taxele și impozitele pe salarii! Românii vor rămâne cu mai mulți bani în buzunar!
  4. Compensarea medicamentelor esențiale. Niciun român nu va mai duce lipsa unor medicamente. Toți românii vor cumpăra mai ieftin medicamentele esențiale!
  5. Finalizăm spitalul municipal din Bacău! Dacă vom ajunge la guvernare, vom finaliza spitalul municipal din Bacău. Parteneriatul dintre Guvern și primarul Lucian Stanciu-Viziteu va funcționa în interesul băcăuanilor! De acest spital vor beneficia toți românii din județ!
  6. Fără pensii speciale! Nimeni nu este mai presus de lege! Împreună vom elimina toate pensiile speciale! Acești bani vor fi folosiți pentru pensiile pe bază de contributivitate!
  7. Masă caldă pentru școlarii din județ. Parlamentarii USR vor iniția un proiect de lege prin care toți școlarii din județul Bacău să primească o masă caldă! Prin această măsură vom scădea numărul copiilor care nu vin la șscoală și vom ajuta în mod real familiile nevoiașe.
  8. Schimbăm infrastructura la apă, gaze, pe bani europeni! Dacă ajungem la guvernare, vom colabora cu primăria Bacău pentru a schimba integral sistemul de canalizare, apă și gaze naturale din tot județul! Vom face acest lucru din bani europeni, din cei 80 de miliarde de la Comisia Europeană.
  9. Bani europeni pentru industriile viitorului. Parlamentarii USR vor aduce bani europeni la Bacău, și în parteneriat cu Primăria vor susține industria IT, robotica, creația și inventica, astfel încât tinerii noști talentați să rămână acasă!
  10. Aducem românii din diaspora înapoi acasă! Vom crea la Bacău un mediu economic competitiv, vom atrage investiții publice și private, vom crea locuri de muncă bine plătite și stabile și vom face tot posibilul pentru a-i aduce pe băcăuani înapoi acasă.

 

 

Implică-te alături de noi și participă la schimbarea în bine a României. Înscriere