Go to the top

O Românie fără hoție nu e o fantezie.

Hoția s-a umflat pentru că a fost sprijinită politic.

Deci tot politic poate fi distrusă.

Hai s-o distrugem împreună!

Zamă Roberson

Voi începe prin a mă adresa dumneavoastră, în calitate de candidat la un loc în Senatul Romaniei, cu o scurtă biografie , accentuând, nu atât realizările mele profesionale sau strict personale cât mai ales competențele utile politicii, dobândite în urma felului meu studios de a fi.

Viața mea, ajunsă la 58 de ani, nu a fost ușoară și ca atare nu mi-am permis să o las să treacă fără rost, mai ales că, provenit dintr-o familie monoparentală, nu am primit nimic gratis și pentru orice realizare a trebuit sa muncesc serios și cu multe sacrificii. Tot acest efort intelectual care se va întinde, în final, pe 23 de ani din viata mea, a fost extrem de util pentru ca am căpătat cunoștințe solide de economie, politică, drept, istorie instituții europene și nu în ultimul rând de retorică.

În calitate de candidat la Senatul Romaniei, toate aceste cunoștințe îmi vor fi de un real folos pentru că m-au ajutat să cunosc resorturile ce pun lumea în mișcare și care de multe ori decid în locul nostru, știu mecanismele economiei în general și ale celei de piață în special, legislație, fundamentele dreptului, instituțiile si tematica europeană și m-a pregătit intelectual să asimilez temele la zi, cu care va trebui sa lucrez. Numai așa vă voi putea reprezenta cu cinste în Parlament și voi face față provocărilor imense pe care interesele țării, ale cetățenilor, dezbătute în comisiile de lucru, în adunările ordinare ori extraordinare ale Parlamentului, le pune în sarcina aleșilor săi. Având această sansă, am dat viață principiului, după care mă ghidez în viață și enunțat de filozoful libanez Khalil Gibran și apoi preluat de J.F.Kennedy:

„Nu întreba ce poate face țara pentru tine ci întreabă ce poți face tu pentru țară.”

 

 

O promisiune pentru o Românie mai bună

 

Ca proiect personal, pe care vreau sa-l duc cu mine în Parlament și pe care îl voi promova din toate  puterile, vă prezint succint câteva teme, care se vor alătura temelor generale promovate la nivel central de conducerea USR-PLUS.

  1. Dezvoltara durabilă a Județului Bacău, prin sprijinirea marilor proiecte de infrastructură și a  antreprenoriatului local și străin care va dori sa dezvolte afaceri în regiunea de Nord-Est. 
  2. Sprijin deplin pentru proiectele tuturor colegilor mei din Județul Bacău ai USR-PLUS ale celor cu care  am fost, umăr la umăr,” door to door” în campanie electoral, în tot județul, pe care le voi promova atât  la nivel local cât și central. 
  3. Sprijin pentru copii țării, să se dezvolte armonios, sănătos într-o societate care sa le pună la dispoziție  toate condițiile de dezvoltare fizica și intelectuală, care să-i transforme în oamenii pe umerii cărora țara  își va putea găsi sprijin în efortul ei de dezvoltare și modernizare. 

 

 

Implică-te alături de noi și participă la schimbarea în bine a României. Înscriere