Sebastian Cernic

Senator de Bacău

Sebastian Cernic este senator USR de Bacău din decembrie 2020, anterior activând în mediul privat. A ocupat funcții de conducere la companii de distribuție a apelor minerale, vinurilor și în domeniul ospitalității.

În Senat, Sebastian Cernic este vicelider în cadrul grupului parlamentar USR, Secretar al Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală și membru în Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei (APM).

„Întregul meu demers politic a început acum 4 ani, având în spate puternica motivaţie pentru binele si viitorul copiilor mei în primul rând, apoi al celor din jurul meu.
Un an şi jumătate i-am petrecut in stradă, vorbind cu oamenii de rând din toate categoriile sociale, şi alţi doi ani şi jumătate în partid. Ambele medii, atat strada cat si partidul, m-au determinat şi mai mult să cred ca oamenii doresc în mod fundamental binele, doar că uneori este mai dificil sa il vedem in jur. şi doar acţiunile concrete născute din gândire sănătoasa, morală si corectă faţă de tine Insuţi şi faţă de cei din jur pot schimba asta.”