Program USR – Local

Alianța USR-PLUS a apărut ca urmare a dorinței românilor de a fi reprezentați de politicieni profesioniști, onești și curajoși, care pună interesele oamenilor pe primul loc. Mulțumită sprijinului românilor, Alianța USR-PLUS a devenit o alternativă credibilă la actuala clasă politică formată din persoane care au pus mereu interesele personale și interesele de grup deasupra intereselor românilor. În acest timp, România a rămas o țară săracă, dar cu politicieni din ce în ce mai bogați.

La alegerile locale, am început revoluția bunei guvernări. Primarii noștri au început deja să lucreze pentru oameni. Se întâmplă la București, la Brașov, la Timișoara, se întâmplă la Bacău! Lucrurile se schimbă deja în bine!

Nu ne vom opri însă aici. La alegerile parlamentare vom obține un scor care ne va permite să fim parte a guvernării. Dacă vom ajunge la guvernare, parlamentarii USR din Bacău vor susține modernizarea și reformarea României și ne vom lupta pentru:

 1. 25% pentru Moldova. Asta înseamnă că cel puțin un sfert din banii alocați infrastructurii să vină în Moldova.
 2. Fără baroni în funcții publice. Împreună încheiem una dintre cele mai negre perioade din istoria României, epoca baronilor locali.
 3. Zero taxe pe salariul minim. Vom elimina pentru toți românii care câștigă salariul minim taxele și impozitele pe salarii! Românii vor rămâne cu mai mulți bani în buzunar!
 4. Compensarea medicamentelor esențiale. Niciun român nu va mai duce lipsa unor medicamente, toți românii vor cumpăra mai ieftin medicamentele esențiale!
 5. Finalizăm spitalul municipal din Bacău! Dacă vom ajunge la guvernare, vom finaliza spitalul municipal din Bacău. Parteneriatul dintre Guvern și primarul Viziteu va funcționa în interesul băcăuanilor! De acest spital vor beneficia toți românii din județ!
 6. Fără pensii speciale! Nimeni nu este mai presus de lege! Împreună vom elimina toate pensiile speciale! Acești bani vor fi folosiți pentru pensiile pe bază de contributivitate!
 7. Masă caldă pentru școlarii din județ. Parlamentarii USR vor iniția un proiect de lege prin care toți școlarii din județul Bacău să primească o masă caldă! Prin această măsură vom scădea numărul copiilor care nu vin la școală și vom ajuta în mod real familiile nevoiașe.
 8. Schimbăm infrastructura la apă, gaze, pe bani europeni! Dacă ajungem la guvernare, vom colabora cu primăria Bacău pentru a schimba integral sistemul de canalizare, apă și gaze naturale din tot județul! Vom face acest lucru pe bani europeni, din cei 80 de miliarde de la Comisia Europeană.
 9. Subvenții echitabile pentru agricultori. Creștem subvențiile pentru agricultori și ne implicăm activ în susținerea fermierilor mici și mijlocii. Vom dezvolta sistemele de educație din județ pe fonduri europene!
 10. Medici de familie în toate comunele. Creștem bugetul alocat Sănătății. Ne propunem ca în fiecare comună din județul Bacău să fie cel puțin un medic de familie și cel puțin o farmacie.
 11. Grădinițe în fiecare sat. Parlamentarii USR vor iniția proiecte de legi care să permită construcția din bugetul statului a unei grădinițe în fiecare sat. Copiii din mediul rural vor avea aceleași șanse ca și copiii din mediul urban.
 12. Sistem de transport public modern în tot județul! Împreună vom dezvolta un sistem de transport care va fi subvenționat parțial din bani publici, astfel încât românii din mediul rural să poată obține locuri de muncă în marile aglomerări urbane. Încurajăm dezvoltarea locurilor de muncă și îi ajutăm pe oameni să ajungă la muncă repede și ieftin.

Vom sprijini o planificare teritorială coerentă și sustenabilă a tuturor localităților din județ, cu facilitarea parteneriatelor dintre Consiliul județean și primării, astfel încât să putem oferi băcăuanilor toate condițiile pentru un trai decent.

Viziunea noastră pentru județul Bacău: dezvoltarea industriilor cu valoare adăugată ridicată, a sectorului creativ și a antreprenoriatului local. Vom deveni un județ atractiv pentru companiile tehnologice importante.

Ne asumăm responsabilitatea de a susține instituțiile culturale prin bugete predictibile și transparente, precum și infrastructura culturală. Moldova e un loc al tradițiilor care trebuie promovate.

Ne asumăm elaborarea unui plan pentru centrele școlare, cu obiective pe termen scurt, mediu și lung, privind lucrări de investiții/renovare infrastructura, dotări necesare, cabinete de specialitate, resursă umană necesară.

Pornim reforma unei bune administrări, deschizând Consiliul Județean Bacău spre nevoile fiecărui locuitor din județ, fiecărei primării și fiecărui investitor. Astfel, reducem birocrația și corupția.

Vrem ca Bacăul să fie un județ care se respectă și își respectă locuitorii, prin grija față de un mediu cât mai puțin poluat și cât mai verde, prin gospodărirea responsabilă a resurselor naturale.

Scopul nostru este să diminuăm inegalitățile și să îmbunătățim viața băcăuanilor prin sisteme de protecție socială bine gândite.

Dorim să asigurăm îmbunătățirea și continuitatea asistenței medicale în județul Bacău prin servicii prompte și dotări de calitate.

Drumurile bune constituie in orice infrastructură baza dezvoltării economice și a siguranței rutiere. Venim și cu soluții eficace pentru transportul în județ.