Sebastian Cernic este senator USR de Bacău din decembrie 2020, anterior activând în mediul privat. A ocupat funcții de conducere la companii de distribuție a apelor minerale, vinurilor și în domeniul ospitalității.

În Senat, Sebastian Cernic este vicelider în cadrul grupului parlamentar USR, Secretar al Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală și membru în Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei (APM).

După un an și jumătate de mandat, senatorul USR are, potrivit datelor de pe site-ul Senatului României:

  • 22 de luări de cuvânt în plen;
  • 64 de propuneri de legi;
  • 11 întrebări și interpelări adresate Guvernului;
  • 22 de declarații politice.

Dintre inițiativele senatorului Cernic, cele care au trezit cel mai mult interes public sunt sancționarea votului la două mâini în Parlament, desființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Agroalimentare, protejarea monumentelor istorice sau reglementarea regimului liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.

Cernic: „Luările de cuvânt de la tribuna Parlamentului au fost de natură să exprime votul grupului USR pentru anumite proiecte de lege, dar și pentru prezentarea mai multor declarații politice, pe teme locale și naționale, cum ar fi:

  • Combaterea practicii mitei în spitale și apărarea demnității pacientului;
  • Desființarea agențiilor de stat inutile, cât și eficientizarea instituțiilor pe care le avem deja;
  • Apel către Consiliul Județean pentru asigurarea măsurilor de protecție și pază în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, în problema alimentării cu apă a municipiului Bacău, etc;
  • Încurajarea consumului de produse locale românești și scăderea importului din afară;
  • Criza alimentară;
  • Criticarea inițiativelor PSD de a lua banii de la investiții, de care să beneficieze toți românii, pentru a-i împărți, preferențial, prin vouchere către oamenii care reprezintă baza lor electorală.”

Pe pagina de Facebook Sebastian Cernic sunt postate numeroase fotografii, video și texte care reflectă activitatea parlamentarului USR din Senat, atât în țară, cât și în Parlamentele altor state sau la conferințe internaționale. Senatorul USR a devenit unul dintre comunicatorii partidului la nivel național, fiind prezent la dezbateri în direct pe posturile TV naționale.

Sunt evidente interesul și implicarea senatorului Cernic în rezolvarea problemelor cu care se confruntă băcăuanii, în sprijinul pe care îl acordă primarului municipiului Bacău, Lucian Stanciu-Viziteu, dar și în promovarea la nivel parlamentar și guvernamental a proiectelor de dezvoltare a regiunii Moldova.

La fel ca mulți români, fac naveta să merg la serviciu, la București, cu mașina personală sau cu trenul. La final de săptămână sunt nerăbdător să mă întorc acasă la copii. Și știu cât de îngrijorată este soția de fiecare dată când conduc pe E85. Știu exact cât de multă liniște, prosperitate și bucurie de a călători ar însemna pentru regiunea Moldovei să avem o autostradă. Eu caut soluții la problemele cu care se confruntă oamenii zi de zi.”– senator USR, Sebastian Cernic